Menu




Na dobry początek

Get started

Marynowane śledzie 26 zł

w oleju z cebulką i koperkiem, serwowane z pełnoziarnistym pieczywem

Marinated herrings in oil with onion and dill served with wholemeal bread


Tatar wołowy z polędwicy 47 zł

podany z żółtkiem, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybkami i cebulką

Beff steak tartare served with egg yolk, capers, pickled cucamber, marinated mushrooms and onion


Grzanka z awokado 32 zł

szpinak baby, suszony pomidor, jajko sadzone

Avocado toast with baby spinach, sun-dried tomato and fried egg


Tatar z łososia serwowany na grzance47 zł

Smoked salmon tartare served on toast

Nasze specjały

OUR DELICACITIES

Chrupiące placki ziemniaczane 37 zł

z czerwonym kawiorem i wędzonym łososiem skomponowane z jajkiem, szczypiorkiem i kwaśną śmietaną

Crispy potato pancakes with red caviar and smoked salmon composed with egg, chives and sour cream


Placek ziemniaczany 49 zł

z gulaszem wołowym, podawany z ogórkiem kiszonym, skropiony śmietaną i szczypiorkiem

Potato pancake with beef stew, served with pickled cucumber, sprinkled with cream and chives


Krewetki z chorizo, oliwkami i suszonym pomidorem 56 zł

Prawns with chorizo, olives and sun-dried tomatoes


Makaron tagliatelle 42 zł

z sosem z sera pleśniowego, szpinakiem i suszonym pomidorem

Tagliatelle pasta with blue cheese sauce, spinach and sun-dried tomatoes

Wyborne ręcznie lepione pierogi

STUFFED HANDMADE DUMPLINGS

Z mięsem29 zł

With meat


Z kapustą i grzybami31 zł

With cabbage and mushrooms


Z cielęciną i suszonymi grzybami34 zł

With veal and dried mushrooms


Z pieczoną kaczką podawane z żurawiną i kwaśnym jabłkiem 34 zł

with roasted duck served with cranberry and sour apple


Z ziemniakami i białym serem 28 zł

with potato and cottage cheese


z mąki pełnoziarnistej, ze szpinakiem i serem feta oraz emulsją z sera pleśniowego   34 zł

from wholemeal flour, with spinach and feta cheese and mould cheese emulsion

Zupy

SOUPS

Żurek z jajkiem i kiełbasą 28 zł

Zhur with egg and sausage


Flaki wołowo – cielęce 29 zł

Beef and veal tripe


Barszcz czerwony z ręcznie lepionymi uszkami25 zł

Borsch with hand made ravioli


Barszcz czerwony czysty – do picia, idealny do pierogów12 zł

Borsch in a cup – perfect for dumplings


Tradycyjny rosół z czterech mięs z ręcznie robionym makaronem 25 zł

Traditional four meat bouillon with hand-made noodle


Tradycyjny rosół z czterech mięs z kołdunami  28 zł

Traditional four meat bouillon with small ravioli with chopped raw beef

Dania główne

MAIN DISHES WITH MEAT

Pierś z kaczki 45 zł

na puree ziemniaczano tymiankowym z dodatkiem karmelizowanego buraka

Duck breast on potato and thyme puree with caramelized beetroot


Tradycyjny kotlet schabowy43 zł

smażony na smalcu z ziemniakami gotowanymi i kapustą zasmażaną

Traditional pork chop fried in lard with boiled potatoes and fried cabbage


Eskalopki cielęce 62 zł

w sosie borowikowym z kopytkami i zasmażaną marchewką

Veal scallopini in boletus sauce with traditional polish gnocchi and fried carrot

Ryby

FISH

Łosoś pieczony 62 zł

serwowany na sosie cytrynowym z tagliatelle z cukinii

Salmon from the oven served on lemon sauce with courgette tagliatelle


72 zł

z tymiankiem i salsą z kaparów

Roasted bream with thyme, caper and egg salsa

Sałatki

SALADS

Sałatka z wątróbką drobiową duszoną w czerwonym winie 42 zł

mix sałat, świeży ogórek, orzechy włoskie, jabłko pieczone, malinowy sos vinegrette, grzanka

mix of salads, fresh cucumber, walnuts, baked apple, raspberry vinaigrette sauce, crouton


Sałatka z burakiem  38 zł

mieszane sałaty, rukola, ser kozi, burak, suszona żurawina, oliwa z oliwek, pestki słonecznika i dyni t

salad with beet, mixed lettuce, arugula, goat cheese, dried cranberries, olive oil, sunflower and pumpkin seeds

Desery

DESSERTS

Sernik z białej czekolady 28 zł

na musie owocowym

White chocolate cheesecake with fruit mousse


Jabłecznik28 zł

z sosem waniliowym

Apple cake with vanilla sauce


Gruszka w sosie waniliowym 31 zł

Pear with vanilla sauce

Menu dla dzieci

MENU FOR CHILDREN

Kotleciki z kurczaka z frytkami i mizerią21 zł

Chicken nuggets with french fries and cucumber salad


Klopsiki z indyka z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki i jabłka 21 zł

Turkey meatballs with potato puree and carrot & apple salad


Rosołek z marchewką12 zł

Broth soup with carrot

Dodatki

EXTRAS

Szpinak duszony na maśle z czosnkiem 14 zł

Buttered spinach with garlic


Warzywa gotowane 13 zł

Assorted vegetables


Pieczone ziemniaki z rozmarynem12 zł

Roasted potatoes with rosemaryn


Frytki11 zł

French fries


Buraczki zasmażane 12 zł

Fried beetroots


Ziemniaki gotowane9zł

Boiled potatoes


Mizeria 11 zł

Cucamber with sour cream


Kapusta zasmażana 13 zł

Fried cabbage

Menu




Na dobry początek

Get started

Marynowane śledzie 26 zł

w oleju z cebulką i koperkiem, serwowane z pełnoziarnistym pieczywem

Marinated herrings in oil with onion and dill served with wholemeal bread


Tatar wołowy z polędwicy 47 zł

podany z żółtkiem, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybkami i cebulką

Beff steak tartare served with egg yolk, capers, pickled cucamber, marinated mushrooms and onion


Grzanka z awokado 32 zł

szpinak baby, suszony pomidor, jajko sadzone

Avocado toast with baby spinach, sun-dried tomato and fried egg


Tatar z łososia serwowany na grzance47 zł

Smoked salmon tartare served on toast

Nasze specjały

OUR DELICACITIES

Chrupiące placki ziemniaczane 37 zł

z czerwonym kawiorem i wędzonym łososiem skomponowane z jajkiem, szczypiorkiem i kwaśną śmietaną

Crispy potato pancakes with red caviar and smoked salmon composed with egg, chives and sour cream


Placek ziemniaczany 49 zł

z gulaszem wołowym, podawany z ogórkiem kiszonym, skropiony śmietaną i szczypiorkiem

Potato pancake with beef stew, served with pickled cucumber, sprinkled with cream and chives


Krewetki z chorizo, oliwkami i suszonym pomidorem 56 zł

Prawns with chorizo, olives and sun-dried tomatoes


Makaron tagliatelle 42 zł

z sosem z sera pleśniowego, szpinakiem i suszonym pomidorem

Tagliatelle pasta with blue cheese sauce, spinach and sun-dried tomatoes

Wyborne ręcznie lepione pierogi

STUFFED HANDMADE DUMPLINGS

Z mięsem29 zł

With meat


Z kapustą i grzybami31 zł

With cabbage and mushrooms


Z cielęciną i suszonymi grzybami34 zł

With veal and dried mushrooms


Z pieczoną kaczką podawane z żurawiną i kwaśnym jabłkiem 34 zł

with roasted duck served with cranberry and sour apple


Z ziemniakami i białym serem 28 zł

with potato and cottage cheese


z mąki pełnoziarnistej, ze szpinakiem i serem feta oraz emulsją z sera pleśniowego   34 zł

from wholemeal flour, with spinach and feta cheese and mould cheese emulsion

Zupy

SOUPS

Żurek z jajkiem i kiełbasą 28 zł

Zhur with egg and sausage


Flaki wołowo – cielęce 29 zł

Beef and veal tripe


Barszcz czerwony z ręcznie lepionymi uszkami25 zł

Borsch with hand made ravioli


Barszcz czerwony czysty – do picia, idealny do pierogów12 zł

Borsch in a cup – perfect for dumplings


Tradycyjny rosół z czterech mięs z ręcznie robionym makaronem 25 zł

Traditional four meat bouillon with hand-made noodle


Tradycyjny rosół z czterech mięs z kołdunami  28 zł

Traditional four meat bouillon with small ravioli with chopped raw beef

Dania główne

MAIN DISHES WITH MEAT

Pierś z kaczki 45 zł

na puree ziemniaczano tymiankowym z dodatkiem karmelizowanego buraka

Duck breast on potato and thyme puree with caramelized beetroot


Tradycyjny kotlet schabowy43 zł

smażony na smalcu z ziemniakami gotowanymi i kapustą zasmażaną

Traditional pork chop fried in lard with boiled potatoes and fried cabbage


Eskalopki cielęce 62 zł

w sosie borowikowym z kopytkami i zasmażaną marchewką

Veal scallopini in boletus sauce with traditional polish gnocchi and fried carrot

Ryby

FISH

Łosoś pieczony 62 zł

serwowany na sosie cytrynowym z tagliatelle z cukinii

Salmon from the oven served on lemon sauce with courgette tagliatelle


72 zł

z tymiankiem i salsą z kaparów

Roasted bream with thyme, caper and egg salsa

Sałatki

SALADS

Sałatka z wątróbką drobiową duszoną w czerwonym winie 42 zł

mix sałat, świeży ogórek, orzechy włoskie, jabłko pieczone, malinowy sos vinegrette, grzanka

mix of salads, fresh cucumber, walnuts, baked apple, raspberry vinaigrette sauce, crouton


Sałatka z burakiem  38 zł

mieszane sałaty, rukola, ser kozi, burak, suszona żurawina, oliwa z oliwek, pestki słonecznika i dyni t

salad with beet, mixed lettuce, arugula, goat cheese, dried cranberries, olive oil, sunflower and pumpkin seeds

Desery

DESSERTS

Sernik z białej czekolady 28 zł

na musie owocowym

White chocolate cheesecake with fruit mousse


Jabłecznik28 zł

z sosem waniliowym

Apple cake with vanilla sauce


Gruszka w sosie waniliowym 31 zł

Pear with vanilla sauce

Menu dla dzieci

MENU FOR CHILDREN

Kotleciki z kurczaka z frytkami i mizerią21 zł

Chicken nuggets with french fries and cucumber salad


Klopsiki z indyka z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki i jabłka 21 zł

Turkey meatballs with potato puree and carrot & apple salad


Rosołek z marchewką12 zł

Broth soup with carrot

Dodatki

EXTRAS

Szpinak duszony na maśle z czosnkiem 14 zł

Buttered spinach with garlic


Warzywa gotowane 13 zł

Assorted vegetables


Pieczone ziemniaki z rozmarynem12 zł

Roasted potatoes with rosemaryn


Frytki11 zł

French fries


Buraczki zasmażane 12 zł

Fried beetroots


Ziemniaki gotowane9zł

Boiled potatoes


Mizeria 11 zł

Cucamber with sour cream


Kapusta zasmażana 13 zł

Fried cabbage