Menu
Na dobry początek
Get started
Marynowane śledzie 26 zł
w oleju z cebulką i koperkiem, serwowane z pełnoziarnistym pieczywem
Marinated herrings in oil with onion and dill served with wholemeal bread
Tatar wołowy z polędwicy 47 zł
podany z żółtkiem, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybkami i cebulką
Beff steak tartare served with egg yolk, capers, pickled cucamber, marinated mushrooms and onion
Grzanka z awokado 32 zł
szpinak baby, suszony pomidor, jajko sadzone
Avocado toast with baby spinach, sun-dried tomato and fried egg
Tatar z łososia serwowany na grzance47 zł
Smoked salmon tartare served on toast
Nasze specjały
OUR DELICACITIES
Chrupiące placki ziemniaczane 37 zł
z czerwonym kawiorem i wędzonym łososiem skomponowane z jajkiem, szczypiorkiem i kwaśną śmietaną
Crispy potato pancakes with red caviar and smoked salmon composed with egg, chives and sour cream
Placek ziemniaczany 49 zł
z gulaszem wołowym, podawany z ogórkiem kiszonym, skropiony śmietaną i szczypiorkiem
Potato pancake with beef stew, served with pickled cucumber, sprinkled with cream and chives
Krewetki z chorizo, oliwkami i suszonym pomidorem 56 zł
Prawns with chorizo, olives and sun-dried tomatoes
Makaron tagliatelle 42 zł
z sosem z sera pleśniowego, szpinakiem i suszonym pomidorem
Tagliatelle pasta with blue cheese sauce, spinach and sun-dried tomatoes
Wyborne ręcznie lepione pierogi
STUFFED HANDMADE DUMPLINGS
Z mięsem29 zł
With meat
Z kapustą i grzybami31 zł
With cabbage and mushrooms
Z cielęciną i suszonymi grzybami34 zł
With veal and dried mushrooms
Z pieczoną kaczką podawane z żurawiną i kwaśnym jabłkiem 34 zł
with roasted duck served with cranberry and sour apple
Z ziemniakami i białym serem 28 zł
with potato and cottage cheese
z mąki pełnoziarnistej, ze szpinakiem i serem feta oraz emulsją z sera pleśniowego 34 zł
from wholemeal flour, with spinach and feta cheese and mould cheese emulsion
Zupy
SOUPS
Żurek z jajkiem i kiełbasą 28 zł
Zhur with egg and sausage
Flaki wołowo – cielęce 29 zł
Beef and veal tripe
Barszcz czerwony z ręcznie lepionymi uszkami25 zł
Borsch with hand made ravioli
Barszcz czerwony czysty – do picia, idealny do pierogów12 zł
Borsch in a cup – perfect for dumplings
Tradycyjny rosół z czterech mięs z ręcznie robionym makaronem 25 zł
Traditional four meat bouillon with hand-made noodle
Tradycyjny rosół z czterech mięs z kołdunami 28 zł
Traditional four meat bouillon with small ravioli with chopped raw beef
Dania główne
MAIN DISHES WITH MEAT
Pierś z kaczki 45 zł
na puree ziemniaczano tymiankowym z dodatkiem karmelizowanego buraka
Duck breast on potato and thyme puree with caramelized beetroot
Tradycyjny kotlet schabowy43 zł
smażony na smalcu z ziemniakami gotowanymi i kapustą zasmażaną
Traditional pork chop fried in lard with boiled potatoes and fried cabbage
Eskalopki cielęce 62 zł
w sosie borowikowym z kopytkami i zasmażaną marchewką
Veal scallopini in boletus sauce with traditional polish gnocchi and fried carrot
Ryby
FISH
Łosoś pieczony 62 zł
serwowany na sosie cytrynowym z tagliatelle z cukinii
Salmon from the oven served on lemon sauce with courgette tagliatelle
72 zł
z tymiankiem i salsą z kaparów
Roasted bream with thyme, caper and egg salsa
Sałatki
SALADS
Sałatka z wątróbką drobiową duszoną w czerwonym winie 42 zł
mix sałat, świeży ogórek, orzechy włoskie, jabłko pieczone, malinowy sos vinegrette, grzanka
mix of salads, fresh cucumber, walnuts, baked apple, raspberry vinaigrette sauce, crouton
Sałatka z burakiem 38 zł
mieszane sałaty, rukola, ser kozi, burak, suszona żurawina, oliwa z oliwek, pestki słonecznika i dyni t
salad with beet, mixed lettuce, arugula, goat cheese, dried cranberries, olive oil, sunflower and pumpkin seeds
Desery
DESSERTS
Sernik z białej czekolady 28 zł
na musie owocowym
White chocolate cheesecake with fruit mousse
Jabłecznik28 zł
z sosem waniliowym
Apple cake with vanilla sauce
Gruszka w sosie waniliowym 31 zł
Pear with vanilla sauce
Menu dla dzieci
MENU FOR CHILDREN
Kotleciki z kurczaka z frytkami i mizerią21 zł
Chicken nuggets with french fries and cucumber salad
Klopsiki z indyka z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki i jabłka 21 zł
Turkey meatballs with potato puree and carrot & apple salad
Rosołek z marchewką12 zł
Broth soup with carrot
Dodatki
EXTRAS
Szpinak duszony na maśle z czosnkiem 14 zł
Buttered spinach with garlic
Warzywa gotowane 13 zł
Assorted vegetables
Pieczone ziemniaki z rozmarynem12 zł
Roasted potatoes with rosemaryn
Frytki11 zł
French fries
Buraczki zasmażane 12 zł
Fried beetroots
Ziemniaki gotowane9zł
Boiled potatoes
Mizeria 11 zł
Cucamber with sour cream
Kapusta zasmażana 13 zł
Fried cabbage

Menu
Na dobry początek
Get started
Marynowane śledzie 26 zł
w oleju z cebulką i koperkiem, serwowane z pełnoziarnistym pieczywem
Marinated herrings in oil with onion and dill served with wholemeal bread
Tatar wołowy z polędwicy 47 zł
podany z żółtkiem, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybkami i cebulką
Beff steak tartare served with egg yolk, capers, pickled cucamber, marinated mushrooms and onion
Grzanka z awokado 32 zł
szpinak baby, suszony pomidor, jajko sadzone
Avocado toast with baby spinach, sun-dried tomato and fried egg
Tatar z łososia serwowany na grzance47 zł
Smoked salmon tartare served on toast
Nasze specjały
OUR DELICACITIES
Chrupiące placki ziemniaczane 37 zł
z czerwonym kawiorem i wędzonym łososiem skomponowane z jajkiem, szczypiorkiem i kwaśną śmietaną
Crispy potato pancakes with red caviar and smoked salmon composed with egg, chives and sour cream
Placek ziemniaczany 49 zł
z gulaszem wołowym, podawany z ogórkiem kiszonym, skropiony śmietaną i szczypiorkiem
Potato pancake with beef stew, served with pickled cucumber, sprinkled with cream and chives
Krewetki z chorizo, oliwkami i suszonym pomidorem 56 zł
Prawns with chorizo, olives and sun-dried tomatoes
Makaron tagliatelle 42 zł
z sosem z sera pleśniowego, szpinakiem i suszonym pomidorem
Tagliatelle pasta with blue cheese sauce, spinach and sun-dried tomatoes
Wyborne ręcznie lepione pierogi
STUFFED HANDMADE DUMPLINGS
Z mięsem29 zł
With meat
Z kapustą i grzybami31 zł
With cabbage and mushrooms
Z cielęciną i suszonymi grzybami34 zł
With veal and dried mushrooms
Z pieczoną kaczką podawane z żurawiną i kwaśnym jabłkiem 34 zł
with roasted duck served with cranberry and sour apple
Z ziemniakami i białym serem 28 zł
with potato and cottage cheese
z mąki pełnoziarnistej, ze szpinakiem i serem feta oraz emulsją z sera pleśniowego 34 zł
from wholemeal flour, with spinach and feta cheese and mould cheese emulsion
Zupy
SOUPS
Żurek z jajkiem i kiełbasą 28 zł
Zhur with egg and sausage
Flaki wołowo – cielęce 29 zł
Beef and veal tripe
Barszcz czerwony z ręcznie lepionymi uszkami25 zł
Borsch with hand made ravioli
Barszcz czerwony czysty – do picia, idealny do pierogów12 zł
Borsch in a cup – perfect for dumplings
Tradycyjny rosół z czterech mięs z ręcznie robionym makaronem 25 zł
Traditional four meat bouillon with hand-made noodle
Tradycyjny rosół z czterech mięs z kołdunami 28 zł
Traditional four meat bouillon with small ravioli with chopped raw beef
Dania główne
MAIN DISHES WITH MEAT
Pierś z kaczki 45 zł
na puree ziemniaczano tymiankowym z dodatkiem karmelizowanego buraka
Duck breast on potato and thyme puree with caramelized beetroot
Tradycyjny kotlet schabowy43 zł
smażony na smalcu z ziemniakami gotowanymi i kapustą zasmażaną
Traditional pork chop fried in lard with boiled potatoes and fried cabbage
Eskalopki cielęce 62 zł
w sosie borowikowym z kopytkami i zasmażaną marchewką
Veal scallopini in boletus sauce with traditional polish gnocchi and fried carrot
Ryby
FISH
Łosoś pieczony 62 zł
serwowany na sosie cytrynowym z tagliatelle z cukinii
Salmon from the oven served on lemon sauce with courgette tagliatelle
72 zł
z tymiankiem i salsą z kaparów
Roasted bream with thyme, caper and egg salsa
Sałatki
SALADS
Sałatka z wątróbką drobiową duszoną w czerwonym winie 42 zł
mix sałat, świeży ogórek, orzechy włoskie, jabłko pieczone, malinowy sos vinegrette, grzanka
mix of salads, fresh cucumber, walnuts, baked apple, raspberry vinaigrette sauce, crouton
Sałatka z burakiem 38 zł
mieszane sałaty, rukola, ser kozi, burak, suszona żurawina, oliwa z oliwek, pestki słonecznika i dyni t
salad with beet, mixed lettuce, arugula, goat cheese, dried cranberries, olive oil, sunflower and pumpkin seeds
Desery
DESSERTS
Sernik z białej czekolady 28 zł
na musie owocowym
White chocolate cheesecake with fruit mousse
Jabłecznik28 zł
z sosem waniliowym
Apple cake with vanilla sauce
Gruszka w sosie waniliowym 31 zł
Pear with vanilla sauce
Menu dla dzieci
MENU FOR CHILDREN
Kotleciki z kurczaka z frytkami i mizerią21 zł
Chicken nuggets with french fries and cucumber salad
Klopsiki z indyka z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki i jabłka 21 zł
Turkey meatballs with potato puree and carrot & apple salad
Rosołek z marchewką12 zł
Broth soup with carrot
Dodatki
EXTRAS
Szpinak duszony na maśle z czosnkiem 14 zł
Buttered spinach with garlic
Warzywa gotowane 13 zł
Assorted vegetables
Pieczone ziemniaki z rozmarynem12 zł
Roasted potatoes with rosemaryn
Frytki11 zł
French fries
Buraczki zasmażane 12 zł
Fried beetroots
Ziemniaki gotowane9zł
Boiled potatoes
Mizeria 11 zł
Cucamber with sour cream
Kapusta zasmażana 13 zł
Fried cabbage