Menu
Na dobry początek
Get started
Marynowane śledzie 28 zł
w oleju z cebulką i koperkiem, serwowane z pełnoziarnistym pieczywem
Marinated herrings in oil with onion and dill served with wholemeal bread
Tatar wołowy 43 zł
podany z żółtkiem, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybkami i cebulką
Beff steak tartare served with egg yolk, capers, pickled cucamber, marinated mushrooms and onion
Deska farmera – idealna przystawka dla 4 osób 89 zł
sery pleśniowe, wędliny, salami, mięsa pieczyste, krakersy, paluszki, orzechy włoskie, owoce
Farmer’s board, cold cuts, roasted meats, salami, blue cheese, walnuts, sticks, crackers, fruits
Domowy smalczyk z ogórkiem kiszonym i pajdą chleba14 zł
Homemade lard with pickled cucumber and a piece of bread
Nasze specjały
OUR DELICACITIES
Chrupiące placki ziemniaczane 37 zł
z czerwonym kawiorem i wędzonym łososiem skomponowane z jajkiem, szczypiorkiem i kwaśną śmietaną
Crispy potato pancakes with red caviar and smoked salmon composed with egg, chives and sour cream
Chrupiące placki ziemniaczane 28 zł
z kwaśną śmietaną
Crispy potato pancakes with sour cream
Placek ziemniaczany 52 zł
z gulaszem wołowym, podawany z ogórkiem kiszonym, skropiony śmietaną i szczypiorkiem
Potato pancake with beef stew, served with pickled cucumber, sprinkled with cream and chives
Deska specjałów Szefowej Kasi84 zł
mini placuszki ziemniaczane z kwaśną śmietaną (4 szt); skrzydełka w sosie BBQ (5 szt); pierogi z mięsem lub ruskie (5 szt)
Board of specialties – mini potato pancakes with sour cream (4 pcs); chicken wings in BBQ sauce (5 pcs); dumplings with meat or cottage cheese and potatoes (5 pcs)
Makarony
PASTA
Makaron tagliatelle 37 zł
z grillowanym kurczakiem w sosie pesto, parmezanem i pomidorkami cherry
Tagliatelle with grilled chicken in pesto sauce, parmesan and cherry tomatoes
Makaron tagliatelle 33 zł
ze szpinakiem i suszonym pomidorem na kremowym sosie z parmezanem i pomidorkami cherry
Tagliatelle with spinach and sun-dried tomato on a creamy sauce with parmesan and cherry tomatoes
Makaron papardelle 38 zł
z polędwiczką wieprzową w kremowym sosie z suszonymi grzybami i parmezanem
Papardelle with pork tenderloin in a creamy sauce with dried mushrooms and parmesan
Wyborne ręcznie lepione pierogi
STUFFED HANDMADE DUMPLINGS
z mięsem32 zł
with meat
z kapustą i grzybami34 zł
with cabbage and mushrooms
z cielęciną i suszonymi grzybami36 zł
with veal and dried mushrooms
z pieczoną kaczką podawane z żurawiną i kwaśnym jabłkiem 36 zł
with roasted duck served with cranberry and sour apple
z ziemniakami i białym serem 29 zł
with potato and cottage cheese
Zupy
SOUPS
Żurek na pieczonych żeberkach z jajkiem, białą kiełbasą28 zł
Zhur build on baked ribs with egg and sausage
Flaki wołowo – cielęce 26 zł
Beef and veal tripe
Barszcz czerwony z ręcznie lepionymi uszkami25 zł
Borsch with hand made ravioli
Barszcz czerwony czysty – do picia, idealny do pierogów12 zł
Borsch in a cup – perfect for dumplings
Tradycyjny rosół z czterech mięs z ręcznie robionym makaronem 23 zł
Traditional four meat bouillon with hand-made noodle
Bulion z kołdunami 28 zł
Traditional four meat bouillon with small ravioli with chopped raw beef
Dania główne
MAIN DISHES WITH MEAT
Tradycyjny kotlet schabowy42 zł
smażony na smalcu z ziemniakami gotowanymi i kapustą zasmażaną
Traditional pork chop fried in lard with boiled potatoes and fried cabbage
Pierś z kaczki 54 zł
na puree ziemniaczano tymiankowym z dodatkiem karmelizowanego buraka
Duck breast on potato and thyme puree with caramelized beetroot
Polędwiczka wieprzowa pieczona w boczku51 zł
z opiekanymi ręcznie robionymi kopytkami serwowana na szpinaku z masłem i czosnkiem
Pork tenderloin baked in bacon with toasted handmade dumplings served on spinach with butter and garlic
Skrzydełka z kurczaka w sosie BBQ 36 zł
z frytkami steak-house oraz sezonową surówką
Chicken wings in BBQ sauce with steak house fries and seasonal salad
Pół kaczki pieczone w żurawinie i jabłkach 72 zł
z opiekanymi ziemniaczkami i buraczkami zasmażanymi
Half a duck baked in cranberries and apples with roasted potatoes and fried beetroots
Eskalopki cielęce 64 zł
w sosie borowikowym z kopytkami i mitem sałat
Veal scallopini in boletus sauce with traditional polish gnocchi and mix salad
Ryby
FISH
Łosoś pieczony 63 zł
serwowany na sosie cytrynowym z frytkami steak-house i mixem sałat
Salmon from the oven served on lemon sauce with steak-house fries and mix salad
Sałatki
SALADS
Sałatka z wątróbką drobiową duszoną w czerwonym winie 42 zł
mix sałat, świeży ogórek, orzechy włoskie, jabłko pieczone, malinowy sos vinegrette, grzanka
mix of salads, fresh cucumber, walnuts, baked apple, raspberry vinaigrette sauce, crouton
Sałatka z burakiem 38 zł
mieszane sałaty, rukola, ser kozi, burak, suszona żurawina, oliwa z oliwek, pestki słonecznika i dyni t
salad with beet, mixed lettuce, arugula, goat cheese, dried cranberries, olive oil, sunflower and pumpkin seeds
Desery
DESSERTS
Sernik z białej czekolady 24 zł
na musie owocowym
White chocolate cheesecake with fruit mousse
Jabłecznik24 zł
z sosem waniliowym
Apple cake with vanilla sauce
Gruszka w sosie waniliowym 24 zł
Pear with vanilla sauce
Menu dla dzieci
MENU FOR CHILDREN
Kotleciki z kurczaka z frytkami i mizerią21 zł
Chicken nuggets with french fries and cucumber salad
Klopsiki z indyka z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki i jabłka 21 zł
Turkey meatballs with potato puree and carrot & apple salad
Rosołek z marchewką12 zł
Broth soup with carrot
Dodatki
EXTRAS
Szpinak duszony na maśle z czosnkiem 14 zł
Buttered spinach with garlic
Warzywa gotowane 13 zł
Assorted vegetables
Pieczone ziemniaki z rozmarynem12 zł
Roasted potatoes with rosemaryn
Frytki11 zł
French fries
Buraczki zasmażane 12 zł
Fried beetroots
Ziemniaki gotowane9zł
Boiled potatoes
Mizeria 11 zł
Cucamber with sour cream
Kapusta zasmażana 13 zł
Fried cabbage
![IMG_0422](https://ogrod-smaku.pl/wp-content/uploads/2021/01/IMG_0422.jpg)
Menu
Na dobry początek
Get started
Marynowane śledzie 28 zł
w oleju z cebulką i koperkiem, serwowane z pełnoziarnistym pieczywem
Marinated herrings in oil with onion and dill served with wholemeal bread
Tatar wołowy 43 zł
podany z żółtkiem, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybkami i cebulką
Beff steak tartare served with egg yolk, capers, pickled cucamber, marinated mushrooms and onion
Deska farmera – idealna przystawka dla 4 osób 89 zł
sery pleśniowe, wędliny, salami, mięsa pieczyste, krakersy, paluszki, orzechy włoskie, owoce
Farmer’s board, cold cuts, roasted meats, salami, blue cheese, walnuts, sticks, crackers, fruits
Domowy smalczyk z ogórkiem kiszonym i pajdą chleba14 zł
Homemade lard with pickled cucumber and a piece of bread
Nasze specjały
OUR DELICACITIES
Chrupiące placki ziemniaczane 37 zł
z czerwonym kawiorem i wędzonym łososiem skomponowane z jajkiem, szczypiorkiem i kwaśną śmietaną
Crispy potato pancakes with red caviar and smoked salmon composed with egg, chives and sour cream
Chrupiące placki ziemniaczane 28 zł
z kwaśną śmietaną
Crispy potato pancakes with sour cream
Placek ziemniaczany 52 zł
z gulaszem wołowym, podawany z ogórkiem kiszonym, skropiony śmietaną i szczypiorkiem
Potato pancake with beef stew, served with pickled cucumber, sprinkled with cream and chives
Deska specjałów Szefowej Kasi84 zł
mini placuszki ziemniaczane z kwaśną śmietaną (4 szt); skrzydełka w sosie BBQ (5 szt); pierogi z mięsem lub ruskie (5 szt)
Board of specialties – mini potato pancakes with sour cream (4 pcs); chicken wings in BBQ sauce (5 pcs); dumplings with meat or cottage cheese and potatoes (5 pcs)
Makarony
PASTA
Makaron tagliatelle 37 zł
z grillowanym kurczakiem w sosie pesto, parmezanem i pomidorkami cherry
Tagliatelle with grilled chicken in pesto sauce, parmesan and cherry tomatoes
Makaron tagliatelle 33 zł
ze szpinakiem i suszonym pomidorem na kremowym sosie z parmezanem i pomidorkami cherry
Tagliatelle with spinach and sun-dried tomato on a creamy sauce with parmesan and cherry tomatoes
Makaron papardelle 38 zł
z polędwiczką wieprzową w kremowym sosie z suszonymi grzybami i parmezanem
Papardelle with pork tenderloin in a creamy sauce with dried mushrooms and parmesan
Wyborne ręcznie lepione pierogi
STUFFED HANDMADE DUMPLINGS
z mięsem32 zł
with meat
z kapustą i grzybami34 zł
with cabbage and mushrooms
z cielęciną i suszonymi grzybami36 zł
with veal and dried mushrooms
z pieczoną kaczką podawane z żurawiną i kwaśnym jabłkiem 36 zł
with roasted duck served with cranberry and sour apple
z ziemniakami i białym serem 29 zł
with potato and cottage cheese
Zupy
SOUPS
Żurek na pieczonych żeberkach z jajkiem, białą kiełbasą28 zł
Zhur build on baked ribs with egg and sausage
Flaki wołowo – cielęce 26 zł
Beef and veal tripe
Barszcz czerwony z ręcznie lepionymi uszkami25 zł
Borsch with hand made ravioli
Barszcz czerwony czysty – do picia, idealny do pierogów12 zł
Borsch in a cup – perfect for dumplings
Tradycyjny rosół z czterech mięs z ręcznie robionym makaronem 23 zł
Traditional four meat bouillon with hand-made noodle
Bulion z kołdunami 28 zł
Traditional four meat bouillon with small ravioli with chopped raw beef
Dania główne
MAIN DISHES WITH MEAT
Tradycyjny kotlet schabowy42 zł
smażony na smalcu z ziemniakami gotowanymi i kapustą zasmażaną
Traditional pork chop fried in lard with boiled potatoes and fried cabbage
Pierś z kaczki 54 zł
na puree ziemniaczano tymiankowym z dodatkiem karmelizowanego buraka
Duck breast on potato and thyme puree with caramelized beetroot
Polędwiczka wieprzowa pieczona w boczku51 zł
z opiekanymi ręcznie robionymi kopytkami serwowana na szpinaku z masłem i czosnkiem
Pork tenderloin baked in bacon with toasted handmade dumplings served on spinach with butter and garlic
Skrzydełka z kurczaka w sosie BBQ 36 zł
z frytkami steak-house oraz sezonową surówką
Chicken wings in BBQ sauce with steak house fries and seasonal salad
Pół kaczki pieczone w żurawinie i jabłkach 72 zł
z opiekanymi ziemniaczkami i buraczkami zasmażanymi
Half a duck baked in cranberries and apples with roasted potatoes and fried beetroots
Eskalopki cielęce 64 zł
w sosie borowikowym z kopytkami i mitem sałat
Veal scallopini in boletus sauce with traditional polish gnocchi and mix salad
Ryby
FISH
Łosoś pieczony 63 zł
serwowany na sosie cytrynowym z frytkami steak-house i mixem sałat
Salmon from the oven served on lemon sauce with steak-house fries and mix salad
Sałatki
SALADS
Sałatka z wątróbką drobiową duszoną w czerwonym winie 42 zł
mix sałat, świeży ogórek, orzechy włoskie, jabłko pieczone, malinowy sos vinegrette, grzanka
mix of salads, fresh cucumber, walnuts, baked apple, raspberry vinaigrette sauce, crouton
Sałatka z burakiem 38 zł
mieszane sałaty, rukola, ser kozi, burak, suszona żurawina, oliwa z oliwek, pestki słonecznika i dyni t
salad with beet, mixed lettuce, arugula, goat cheese, dried cranberries, olive oil, sunflower and pumpkin seeds
Desery
DESSERTS
Sernik z białej czekolady 24 zł
na musie owocowym
White chocolate cheesecake with fruit mousse
Jabłecznik24 zł
z sosem waniliowym
Apple cake with vanilla sauce
Gruszka w sosie waniliowym 24 zł
Pear with vanilla sauce
Menu dla dzieci
MENU FOR CHILDREN
Kotleciki z kurczaka z frytkami i mizerią21 zł
Chicken nuggets with french fries and cucumber salad
Klopsiki z indyka z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki i jabłka 21 zł
Turkey meatballs with potato puree and carrot & apple salad
Rosołek z marchewką12 zł
Broth soup with carrot
Dodatki
EXTRAS
Szpinak duszony na maśle z czosnkiem 14 zł
Buttered spinach with garlic
Warzywa gotowane 13 zł
Assorted vegetables
Pieczone ziemniaki z rozmarynem12 zł
Roasted potatoes with rosemaryn
Frytki11 zł
French fries
Buraczki zasmażane 12 zł
Fried beetroots
Ziemniaki gotowane9zł
Boiled potatoes
Mizeria 11 zł
Cucamber with sour cream
Kapusta zasmażana 13 zł
Fried cabbage