Menu



Na dobry początek

Get started

Marynowane śledzie 28 zł

w oleju z cebulką i koperkiem, serwowane z pełnoziarnistym pieczywem

Marinated herrings in oil with onion and dill served with wholemeal bread


Tatar wołowy 43 zł

podany z żółtkiem, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybkami i cebulką

Beff steak tartare served with egg yolk, capers, pickled cucamber, marinated mushrooms and onion


Deska farmera – idealna przystawka dla 4 osób 89 zł

sery pleśniowe, wędliny, salami, mięsa pieczyste, krakersy, paluszki, orzechy włoskie, owoce

Farmer’s board, cold cuts, roasted meats, salami, blue cheese, walnuts, sticks, crackers, fruits


Domowy smalczyk z ogórkiem kiszonym i pajdą chleba14 zł

Homemade lard with pickled cucumber and a piece of bread

Nasze specjały

OUR DELICACITIES

Chrupiące placki ziemniaczane 37 zł

z czerwonym kawiorem i wędzonym łososiem skomponowane z jajkiem, szczypiorkiem i kwaśną śmietaną

Crispy potato pancakes with red caviar and smoked salmon composed with egg, chives and sour cream


Chrupiące placki ziemniaczane 28 zł

z kwaśną śmietaną

Crispy potato pancakes with sour cream


Placek ziemniaczany 52 zł

z gulaszem wołowym, podawany z ogórkiem kiszonym, skropiony śmietaną i szczypiorkiem

Potato pancake with beef stew, served with pickled cucumber, sprinkled with cream and chives


Deska specjałów Szefowej Kasi84 zł

mini placuszki ziemniaczane z kwaśną śmietaną (4 szt); skrzydełka w sosie BBQ (5 szt); pierogi z mięsem lub ruskie (5 szt)

Board of specialties – mini potato pancakes with sour cream (4 pcs); chicken wings in BBQ sauce (5 pcs); dumplings with meat or cottage cheese and potatoes (5 pcs)

Makarony

PASTA

Makaron tagliatelle 37 zł

z grillowanym kurczakiem w sosie pesto, parmezanem i pomidorkami cherry

Tagliatelle with grilled chicken in pesto sauce, parmesan and cherry tomatoes


Makaron tagliatelle 33 zł

ze szpinakiem i suszonym pomidorem na kremowym sosie z parmezanem i pomidorkami cherry

Tagliatelle with spinach and sun-dried tomato on a creamy sauce with parmesan and cherry tomatoes


Makaron papardelle 38 zł

z polędwiczką wieprzową w kremowym sosie z suszonymi grzybami i parmezanem

Papardelle with pork tenderloin in a creamy sauce with dried mushrooms and parmesan

Wyborne ręcznie lepione pierogi

STUFFED HANDMADE DUMPLINGS

z mięsem32 zł

with meat


z kapustą i grzybami34 zł

with cabbage and mushrooms


z cielęciną i suszonymi grzybami36 zł

with veal and dried mushrooms


z pieczoną kaczką podawane z żurawiną i kwaśnym jabłkiem 36 zł

with roasted duck served with cranberry and sour apple


z ziemniakami i białym serem 29 zł

with potato and cottage cheese

Zupy

SOUPS

Żurek na pieczonych żeberkach z jajkiem, białą kiełbasą28 zł

Zhur build on baked ribs with egg and sausage


Flaki wołowo – cielęce 26 zł

Beef and veal tripe


Barszcz czerwony z ręcznie lepionymi uszkami25 zł

Borsch with hand made ravioli


Barszcz czerwony czysty – do picia, idealny do pierogów12 zł

Borsch in a cup – perfect for dumplings


Tradycyjny rosół z czterech mięs z ręcznie robionym makaronem 23 zł

Traditional four meat bouillon with hand-made noodle


Bulion z kołdunami  28 zł

Traditional four meat bouillon with small ravioli with chopped raw beef

Dania główne

MAIN DISHES WITH MEAT

Tradycyjny kotlet schabowy42 zł

smażony na smalcu z ziemniakami gotowanymi i kapustą zasmażaną

Traditional pork chop fried in lard with boiled potatoes and fried cabbage


Pierś z kaczki 54 zł

na puree ziemniaczano tymiankowym z dodatkiem karmelizowanego buraka

Duck breast on potato and thyme puree with caramelized beetroot


Polędwiczka wieprzowa pieczona w boczku51 zł

z opiekanymi ręcznie robionymi kopytkami serwowana na szpinaku z masłem i czosnkiem

Pork tenderloin baked in bacon with toasted handmade dumplings served on spinach with butter and garlic


Skrzydełka z kurczaka w sosie BBQ 36 zł

z frytkami steak-house oraz sezonową surówką

Chicken wings in BBQ sauce with steak house fries and seasonal salad


Pół kaczki pieczone w żurawinie i jabłkach 72 zł

z opiekanymi ziemniaczkami i buraczkami zasmażanymi

Half a duck baked in cranberries and apples with roasted potatoes and fried beetroots


Eskalopki cielęce 64 zł

w sosie borowikowym z kopytkami i mitem sałat

Veal scallopini in boletus sauce with traditional polish gnocchi and mix salad

Ryby

FISH

Łosoś pieczony 63 zł

serwowany na sosie cytrynowym z frytkami steak-house i mixem sałat

Salmon from the oven served on lemon sauce with steak-house fries and mix salad


Sałatki

SALADS

Sałatka z wątróbką drobiową duszoną w czerwonym winie 42 zł

mix sałat, świeży ogórek, orzechy włoskie, jabłko pieczone, malinowy sos vinegrette, grzanka

mix of salads, fresh cucumber, walnuts, baked apple, raspberry vinaigrette sauce, crouton


Sałatka z burakiem  38 zł

mieszane sałaty, rukola, ser kozi, burak, suszona żurawina, oliwa z oliwek, pestki słonecznika i dyni t

salad with beet, mixed lettuce, arugula, goat cheese, dried cranberries, olive oil, sunflower and pumpkin seeds

Desery

DESSERTS

Sernik z białej czekolady 24 zł

na musie owocowym

White chocolate cheesecake with fruit mousse


Jabłecznik24 zł

z sosem waniliowym

Apple cake with vanilla sauce


Gruszka w sosie waniliowym 24 zł

Pear with vanilla sauce

Menu dla dzieci

MENU FOR CHILDREN

Kotleciki z kurczaka z frytkami i mizerią21 zł

Chicken nuggets with french fries and cucumber salad


Klopsiki z indyka z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki i jabłka 21 zł

Turkey meatballs with potato puree and carrot & apple salad


Rosołek z marchewką12 zł

Broth soup with carrot

Dodatki

EXTRAS

Szpinak duszony na maśle z czosnkiem 14 zł

Buttered spinach with garlic


Warzywa gotowane 13 zł

Assorted vegetables


Pieczone ziemniaki z rozmarynem12 zł

Roasted potatoes with rosemaryn


Frytki11 zł

French fries


Buraczki zasmażane 12 zł

Fried beetroots


Ziemniaki gotowane9zł

Boiled potatoes


Mizeria 11 zł

Cucamber with sour cream


Kapusta zasmażana 13 zł

Fried cabbage

Menu



Na dobry początek

Get started

Marynowane śledzie 28 zł

w oleju z cebulką i koperkiem, serwowane z pełnoziarnistym pieczywem

Marinated herrings in oil with onion and dill served with wholemeal bread


Tatar wołowy 43 zł

podany z żółtkiem, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybkami i cebulką

Beff steak tartare served with egg yolk, capers, pickled cucamber, marinated mushrooms and onion


Deska farmera – idealna przystawka dla 4 osób 89 zł

sery pleśniowe, wędliny, salami, mięsa pieczyste, krakersy, paluszki, orzechy włoskie, owoce

Farmer’s board, cold cuts, roasted meats, salami, blue cheese, walnuts, sticks, crackers, fruits


Domowy smalczyk z ogórkiem kiszonym i pajdą chleba14 zł

Homemade lard with pickled cucumber and a piece of bread

Nasze specjały

OUR DELICACITIES

Chrupiące placki ziemniaczane 37 zł

z czerwonym kawiorem i wędzonym łososiem skomponowane z jajkiem, szczypiorkiem i kwaśną śmietaną

Crispy potato pancakes with red caviar and smoked salmon composed with egg, chives and sour cream


Chrupiące placki ziemniaczane 28 zł

z kwaśną śmietaną

Crispy potato pancakes with sour cream


Placek ziemniaczany 52 zł

z gulaszem wołowym, podawany z ogórkiem kiszonym, skropiony śmietaną i szczypiorkiem

Potato pancake with beef stew, served with pickled cucumber, sprinkled with cream and chives


Deska specjałów Szefowej Kasi84 zł

mini placuszki ziemniaczane z kwaśną śmietaną (4 szt); skrzydełka w sosie BBQ (5 szt); pierogi z mięsem lub ruskie (5 szt)

Board of specialties – mini potato pancakes with sour cream (4 pcs); chicken wings in BBQ sauce (5 pcs); dumplings with meat or cottage cheese and potatoes (5 pcs)

Makarony

PASTA

Makaron tagliatelle 37 zł

z grillowanym kurczakiem w sosie pesto, parmezanem i pomidorkami cherry

Tagliatelle with grilled chicken in pesto sauce, parmesan and cherry tomatoes


Makaron tagliatelle 33 zł

ze szpinakiem i suszonym pomidorem na kremowym sosie z parmezanem i pomidorkami cherry

Tagliatelle with spinach and sun-dried tomato on a creamy sauce with parmesan and cherry tomatoes


Makaron papardelle 38 zł

z polędwiczką wieprzową w kremowym sosie z suszonymi grzybami i parmezanem

Papardelle with pork tenderloin in a creamy sauce with dried mushrooms and parmesan

Wyborne ręcznie lepione pierogi

STUFFED HANDMADE DUMPLINGS

z mięsem32 zł

with meat


z kapustą i grzybami34 zł

with cabbage and mushrooms


z cielęciną i suszonymi grzybami36 zł

with veal and dried mushrooms


z pieczoną kaczką podawane z żurawiną i kwaśnym jabłkiem 36 zł

with roasted duck served with cranberry and sour apple


z ziemniakami i białym serem 29 zł

with potato and cottage cheese

Zupy

SOUPS

Żurek na pieczonych żeberkach z jajkiem, białą kiełbasą28 zł

Zhur build on baked ribs with egg and sausage


Flaki wołowo – cielęce 26 zł

Beef and veal tripe


Barszcz czerwony z ręcznie lepionymi uszkami25 zł

Borsch with hand made ravioli


Barszcz czerwony czysty – do picia, idealny do pierogów12 zł

Borsch in a cup – perfect for dumplings


Tradycyjny rosół z czterech mięs z ręcznie robionym makaronem 23 zł

Traditional four meat bouillon with hand-made noodle


Bulion z kołdunami  28 zł

Traditional four meat bouillon with small ravioli with chopped raw beef

Dania główne

MAIN DISHES WITH MEAT

Tradycyjny kotlet schabowy42 zł

smażony na smalcu z ziemniakami gotowanymi i kapustą zasmażaną

Traditional pork chop fried in lard with boiled potatoes and fried cabbage


Pierś z kaczki 54 zł

na puree ziemniaczano tymiankowym z dodatkiem karmelizowanego buraka

Duck breast on potato and thyme puree with caramelized beetroot


Polędwiczka wieprzowa pieczona w boczku51 zł

z opiekanymi ręcznie robionymi kopytkami serwowana na szpinaku z masłem i czosnkiem

Pork tenderloin baked in bacon with toasted handmade dumplings served on spinach with butter and garlic


Skrzydełka z kurczaka w sosie BBQ 36 zł

z frytkami steak-house oraz sezonową surówką

Chicken wings in BBQ sauce with steak house fries and seasonal salad


Pół kaczki pieczone w żurawinie i jabłkach 72 zł

z opiekanymi ziemniaczkami i buraczkami zasmażanymi

Half a duck baked in cranberries and apples with roasted potatoes and fried beetroots


Eskalopki cielęce 64 zł

w sosie borowikowym z kopytkami i mitem sałat

Veal scallopini in boletus sauce with traditional polish gnocchi and mix salad

Ryby

FISH

Łosoś pieczony 63 zł

serwowany na sosie cytrynowym z frytkami steak-house i mixem sałat

Salmon from the oven served on lemon sauce with steak-house fries and mix salad


Sałatki

SALADS

Sałatka z wątróbką drobiową duszoną w czerwonym winie 42 zł

mix sałat, świeży ogórek, orzechy włoskie, jabłko pieczone, malinowy sos vinegrette, grzanka

mix of salads, fresh cucumber, walnuts, baked apple, raspberry vinaigrette sauce, crouton


Sałatka z burakiem  38 zł

mieszane sałaty, rukola, ser kozi, burak, suszona żurawina, oliwa z oliwek, pestki słonecznika i dyni t

salad with beet, mixed lettuce, arugula, goat cheese, dried cranberries, olive oil, sunflower and pumpkin seeds

Desery

DESSERTS

Sernik z białej czekolady 24 zł

na musie owocowym

White chocolate cheesecake with fruit mousse


Jabłecznik24 zł

z sosem waniliowym

Apple cake with vanilla sauce


Gruszka w sosie waniliowym 24 zł

Pear with vanilla sauce

Menu dla dzieci

MENU FOR CHILDREN

Kotleciki z kurczaka z frytkami i mizerią21 zł

Chicken nuggets with french fries and cucumber salad


Klopsiki z indyka z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki i jabłka 21 zł

Turkey meatballs with potato puree and carrot & apple salad


Rosołek z marchewką12 zł

Broth soup with carrot

Dodatki

EXTRAS

Szpinak duszony na maśle z czosnkiem 14 zł

Buttered spinach with garlic


Warzywa gotowane 13 zł

Assorted vegetables


Pieczone ziemniaki z rozmarynem12 zł

Roasted potatoes with rosemaryn


Frytki11 zł

French fries


Buraczki zasmażane 12 zł

Fried beetroots


Ziemniaki gotowane9zł

Boiled potatoes


Mizeria 11 zł

Cucamber with sour cream


Kapusta zasmażana 13 zł

Fried cabbage